Bloemhoff en Bushoff kartrekkers PvdA; conceptkandidatenlijst bekend voor gemeenteraadsverkiezingen

datum:20180901 / locatie: Vismakrt Groningen

1. Carine Bloemhoff
2. Roeland van der Schaaf
3. Julian Bushoff
datum:20180901 / locatie: Vismakrt Groningen 1. Carine Bloemhoff 2. Roeland van der Schaaf 3. Julian Bushoff
Foto: via PvdA Groningen

Wethouder Carine Bloemhoff uit Groningen wordt wederom lijsttrekker voor de PvdA Groningen. Samen met fractievoorzitter Julian Bushoff (plek 2) voert ze de conceptkandidatenlijst aan.

Wethouder Roeland van der Schaaf is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijstduwer voor de partij. PvdA maakte donderdag de conceptkandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 bekend. De nestor van het huidige college is beschikbaar voor een nieuwe termijn mocht de PvdA wederom twee wethouders leveren. Bloemhoff, nummer 1 op de lijst, is eerste wethouderskandidaat en Bushoff als nummer 2 op de lijst, de beoogd fractieleider.

Overige kandidaten

Na Bushoff staat de huidige plaatsvervangend voorzitter van de Groningse raad Rik van Niejenhuis op plek 3. Nieuwkomers zijn student Rozemarijn Gierkink op 4 en Joren van Veen op 5. Zorgspecialist van de huidige PvdA-fractie Els van der Weele staat op 6, oud raadslid uit Ten Boer Rita Pestman op 7 en plek 8 is voor nieuwkomer Irene Huitema. Laatste in de top 10 zijn schrijver van het verkiezingsprogramma en oud JS-voorzitter Rico Tjepkema op 9 en Jahir Scoop op 10.

“We hebben mensen met verschillende achtergronden, mensen met ervaring, maar ook jonge nieuwe gezichten”, aldus voorzitter van de PvdA Groningen Haije Wind. “Ik heb vertrouwen dat we met deze lijst als PvdA weer na 8 jaar de grootste van Groningen kunnen worden”.

Wonen, onderwijs en kansengelijkheid

De PvdA zet vol in op wonen. “Wij gaan voor meer, betaalbaarder en eerlijk wonen”, aldus Bloemhoff. “Met een pandbrigade om huisjesmelkers aan te pakken en ons voorstel voor de bouw van sociale koopwoningen, hebben we concrete en vooruitstrevende plannen”, vult Bushoff aan. Naast wonen en werk is bovendien onderwijs en kansengelijkheid een belangrijk speerpunt voor de PvdA.

“Als het aan de PvdA ligt gaan we door met honderden miljoenen investeren in nieuwe scholen juist in wijken waar kinderen dat het hardste nodig hebben. Daarnaast breiden we de verlengde schooldag uit”, somt Bloemhoff op.

De leden stemmen donderdag 11 november over de definitieve kandidatenlijst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen