Nieuw en extra groen langs Antwerpenweg en Gideonweg

Foto: Gemeente Groningen

Langs de Antwerpenweg en Gideonweg op bedrijventerrein Zuidoost in Groningen komen dit najaar 80 nieuwe bomen en 180 struiken. Het nieuwe groen vervangt 51 populieren, van ruim 50 jaar oud, die hier niet meer veilig kunnen blijven staan. De bomen laten regelmatig takken vallen, meldt de gemeente.

Behalve de populieren komen er ook christusdoorns, linden, esdoorns en sparren.

Spechten en vleermuizen

Acht van de bestaande populieren kunnen veilig gehandhaafd blijven. Ze worden stevig geknot en bieden nestgelegenheid voor spechten, vleermuizen en insecten.

Tussen de populieren staan elzen. Ook deze elzen blijven behouden.

Gevarieerde onderbeplanting

Om vogels en insecten te ondersteunen komen tussen de bomen verschillende soorten struiken. Met de nieuwe bomen en met struiken als meidoorns, kersen, rozen en sleedoorn is dit gebied straks aantrekkelijk voor bijen en andere insecten en voor allerlei vogelsoorten. Vleermuizen kunnen terecht in speciale nestkasten en voor de inheemse bijen worden zandwallen aangebracht waar ze holletjes in kunnen maken. Ook wordt een bloemrijk kruidenmengsel ingezaaid waar bijen op af komen.

‘Er komen meer bomen terug dan dat er verdwijnen, en door het aanplanten van struiken en het inzaaien met een bloemenmengsel stimuleren we bovendien de biodiversiteit,’ aldus wethouder Glimina Chakor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden