Gratis energiecoaches voor minima in Groningse wijken Selwerd en Lewenborg

Foto: Publiek Domein

Vijfhonderd minimahuishoudens kunnen sinds kort in Selwerd en Lewenborg gratis gebruik maken van een energiecoach.

Het doel van het project Energie.Sparen is deze minimahuishoudens thuis te bezoeken en een energieadvies te geven, want handige tips voor energiebesparing kan geld besparen.

Simpel besparen
Veel mensen weten niet wat zij zelf kunnen doen om te besparen op hun energierekening. De coaches brengen met een woningscan eerst in kaart waarop energie bespaard kan worden. Bewoners die meedoen ontvangen een welkomstpakket met onder andere 4 ledlampen.

Maatregelen
Bewoners kunnen direct er voor kiezen dat maatregelen worden aangebracht, zoals het plaatsen van een waterbesparende douchekop of het vervangen van gloeilampen door ledlampen.

Mensen met een minimuminkomen in Selwerd en Lewenborg die graag willen besparen op hun energierekening kunnen zich aanmelden via de website www.energie-sparen.nu. Deelname is gratis en zonder verplichtingen.

Werkervaring
De energiecoaches zijn uitkeringsgerechtigden die zelf tot de doelgroep behoren. Zij worden opgeleid tot energiecoach en helpen zo andere minima met advies en simpele maatregelen. Op deze manier doen de coaches werkervaring op en vergroten zo hun kansen op de arbeidsmarkt.

Wijkbedrijf Selwerd en de Oude Bieb voeren dit project van de gemeente Groningen uit. Het project is gestart in oktober 2015 en loopt tot 31 maart 2016.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen