Kandidaten Sociale Groningse Ondernemers Challenge bekend

Foto: LS Fotografie

De kandidaten voor de Sociale Groningse Ondernemers Challenge zijn bekend en werden woensdag verrast met een slagroomtaart en in sommige gevallen met een persoonlijk bezoek van wethouder Carine Bloemhoff of projectleider Harm Brouwer van de gemeente Groningen.

Het was een feestelijke dag voor de kandidaten die door gaan binnen de Sociale Groningse Ondernemers Challenge (SGOC) richting de finale in november.

Wethouder Carine Bloemhoff is onder de indruk van de plannen die zijn ingediend. ‘Ik zou het liefst alle kandidaten persoonlijk ontmoeten en feliciteren maar helaas kan dat door de corona-maatregelen niet door gaan. Daarom is besloten een paar kandidaten te bezoeken met inachtneming van anderhalve meter afstand.’

Ondernemers

Dit jaar schreven 85 ondernemers zich in met een eerste idee. Door het leveren van maatwerk en een persoonlijke benadering kregen de ondernemers ondersteuning om hun idee uit te werken tot een definitief projectplan met begroting. 38 ondernemers slaagden er in om tot zo’n projectplan te komen en deze te laten beoordelen. Van de 38 projectplannen ontvangen 20 plannen 50 procent financiering van hun projectbegroting met daarbij behorende begeleiding en workshops.

Initiatieven

Mats Boswijk van het initiatief ‘Matsie’ kreeg de slagroomtaart uit handen van wethouder Werk en Participatie Carine Bloemhoff. De Matsie is een initiatief waarbij van een oude rollator twee loopfietsjes worden gemaakt. Van deze twee fietsjes gaat er één naar de klant, en één wordt gedoneerd aan een kind of instelling die niet de middelen heeft om zelf een loopfiets te kopen.

Een ander mooi voorbeeld is het initiatief van Willemien Ebels. Zij heeft een idee ontwikkeld om een app te maken die ingezet kan worden wanneer mensen door een beperking, zoals dementie of autisme, de taal van de wereld niet meer spreken. Zij werd ’s morgens verrast met een persoonlijk bezoek door projectleider Harm Brouwer. ‘Ik ben erg trots op de mooie initiatieven die zijn ingediend geeft Harm Brouwer aan. Met deze app kunnen we de leefomgeving van mensen die complex communiceren makkelijker kunnen maken.’

Finale

De kandidaten die door gaan worden tot de finale in november 2020 ondersteund met een financiële bijdrage, met kennissessies over onder andere bedrijfsmodellen en marketing en kunnen gebruik maken van een ondernemerscoach. In november worden de kandidaten in de finale nog eens uitgedaagd om hun plan te presenteren en maken zij nogmaals kans op stimuleringsprijzen.

Het uiteindelijke doel is om het idee om te zetten naar een ondernemend initiatief die zonder financiële hulp zelfstandig verder kan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden