(Voorkeurs)locatie voor nieuwbouw OBS De Driebond in Engelbert bekend

Foto: Gemeente Groningen

De voorkeurslocatie voor de nieuwbouw van OBS De Driebond in Engelbert is bekend. Het terrein van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Engelbert is de meest geschikte locatie blijkt na diverse onderzoeken. Dat meldt de gemeente.

“Met het bepalen van deze voorkeurslocatie, zijn we een belangrijke stap verder in de nieuwbouw van deze school. Leerlingen en medewerkers kunnen straks leren en werken in een prachtig nieuw gebouw op een goede centrale locatie”, benadrukt wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen.

Het was de bedoeling om deze plannen medio april aan ouders van de Driebond en aan de inwoners van Engelbert via een inloopbijeenkomst te presenteren, maar dit is niet mogelijk door de corona-maatregelen. Daarom is er gekozen voor een digitale inloop via gemeente.groningen.nl/dedriebond-engelbert. Ideeën en suggesties zijn tot 8 mei welkom.

Wieke Zondervan, directeur OBS De Driebond, is blij met deze belangrijke stap in het nieuwbouwtraject en vraagt ouders in een brief hun mening te geven via de digitale mogelijkheid die de gemeente daarvoor biedt. Het nieuwe onderkomen betekent dat de school straks weer op één plek in Engelbert onderwijs kan bieden aan haar leerlingen.

Projectorganisatie

Een door de gemeente opgerichte projectorganisatie heeft in samenwerking met het schoolbestuur en een afvaardiging uit het dorp diverse mogelijkheden rond onderwijs, kinderopvang en sport onderzocht. Ook de verkeerssituatie maakt deel uit van het onderzoek.

Onderzoek varianten

In het onderzoek voor nieuwbouw nabij het MFC Engelbert zijn meerdere varianten bekeken. Een belangrijke conclusie is dat voor alle varianten een nieuwe aanrijroute richting het MFC moet worden gerealiseerd. In de huidige situatie gaat namelijk al het verkeer richting sportvelden en dorpshuis via de Woldjerspoorweg. Uitbreiding van deze locatie met een school, resulteert echter in een intensiever gebruik.

Na het aanpassen van het bestemmingsplan, volgt nog een traject voor formele inspraak. Het doel is dat de start van de bouw rond augustus 2021 kan beginnen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden