‘Het wordt weer drukker op straat’

Foto: Archief De Redactie

Het begint weer drukker te worden op straat. Mensen blijven minder binnen, ze gaan naar winkels, maken ommetjes en zijn in de openbare ruimte.

Zaterdagmiddag was het erg druk in de binnenstad, in winkels, in winkelcentra in de wijken en in parken. Ook zijn er veel mensen bij bouwmarkten en tuincentra.

‘De regel is nog steeds: boodschappen doe je in je eentje, houd 1,5 meter afstand. En blijf verder zoveel mogelijk thuis’. Dat is de oproep van Veiligheidsregio Groningen.

Degenen die naar buiten gaan houden zich over het algemeen wel goed aan de 1,5 meter afstand, was zaterdag het beeld van het Veiligheidsberaad van burgemeesters. “Eigenlijk lijken we al een beetje op weg naar de 1,5 metersamenleving”, aldus een woordvoerster van het Veiligheidsberaad.

Wellicht wagen meer mensen zich naar buiten nu het aantal coronapatiënten op de intensivecareafdelingen langzaam afneemt. “Maar er is nog steeds corona en er zijn grote risico’s. Op zich kunnen mensen naar buiten, maar ze moeten zich wel aan de maatregelen houden”, stelt de zegsvrouw van het Veiligheidsberaad.

Ook op Twitter herinner diverse gemeenten en veiligheidsregio’s eraan dat het coronavirus nog niet is bedwongen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden