Koninlijke Onderscheidingen in Groningen telefonisch uitgereikt

Foto: Gemeente Groningen

Vandaag, vrijdag 24 april vond de jaarlijkse lintjesregen op een aangepast wijze plaats.Burgemeester Koen Schuiling belde vrijdagmorgen met 15 personen (vier vrouwen en elf mannen), die Koninklijk onderscheiden zijn.

Van de 15 gedecoreerden zijn de heren Kamminga en Niermeijer woonachtig in Haren en mevrouw Verhoef in Ten Boer. De andere 12 decorandi wonen in Groningen.

Tien Groningers ontvangen de onderscheiding die hoort bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Drie personen worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Eén persoon wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. RUG-hoogleraar K.A. Brookhuis kreeg de hoogste onderscheiding, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Van de 15 decorandi zijn vier vrouwen en elf mannen. De jongste decorandus is 55 jaar en de oudste is 79 jaar oud.

Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen op 24 april niet plaats kan vinden, wordt naar één moment gezocht later dit jaar waarop alle uitreikingen zullen plaatsvinden, meldt de gemeente. Wanneer dit zal zijn, is onder andere afhankelijk van het verloop van het Coronavirus..

De namen van de gedecoreerden zijn in een speciale editie van de Staatscourant op 24 april om 13.00 uur gepubliceerd.

Nadat het kabinet deze week bekendmaakte dat er tot 1 september geen bijeenkomsten en evenementen kunnen plaatsvinden. Hierop is in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties besloten dat de geplande Lintjesregen vrijdag 24 april toch doorgaat op een aangepaste wijze.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden