Gemeente Groningen ondersteunt oproep opvang minderjarige vluchtelingen

Foto: Jan Buurma

De gemeente Groningen is bereid tot opvang van kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen.

Een brief gestuurd aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Europese Raad over de noodzaak tot opvang van alleenstaande minderjarigen uit Griekse vluchtelingenkampen door het netwerk van Europese Steden, EUROCITIES is mede ondertekend door de gemeente .

Verantwoordelijk wethouder Glimina Chakor: “Deze kinderen mogen niet tussen wal en schip vallen. We hopen dat het Rijk verantwoordelijkheid neemt en een beroep op ons en andere gemeenten doet om kinderen opvang te bieden. Wij zijn ervan overtuigd dat hiervoor voldoende draagvlak is in de gemeente Groningen. Wij staan klaar als dat nodig is,” aldus verantwoordelijk wethouder Glimina Chakor. “Alle kinderen hebben onder alle omstandigheden recht op onderdak, voeding, medische zorg en onderwijs”.

Vanuit veel Nederlandse gemeenten komt een dringende oproep aan het Rijk om een deel van de minderjarige kinderen uit de vluchtelingenkampen van Griekenland over te nemen.

Vandaag donderdag 23 april start een landelijke actie van #SOSmoria. Deze actie is een oproep aan het kabinet om zo snel mogelijk kinderen uit de kampen op te nemen. Dit in navolging van landen als Duitsland en Luxemburg.

De actie wordt in verschillende Nederlandse steden georganiseerd, waaronder Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden