Gemeente levert leen laptops aan scholen

Foto: Henk Tammens

De gemeente Groningen levert de komende dagen 600 leen laptops aan scholen, zodat leerlingen thuis onderwijs kunnen volgen.

Door de corona-maatregelen moeten kinderen nu thuis onderwijs volgen met een pc, laptop of ipad. De meeste scholen hebben zelf geregeld dat kinderen thuis kunnen leren, maar waar nog laptops nodig zijn, levert de gemeente deze. “Dan kan elk kind leren op afstand”, aldus de gemeente.

Wethouder Onderwijs Carine Bloemhoff ging speciaal voor deze actie langs bij De Huifkar in Ten Boer en overhandigde vrijdag daar de benodigde laptops. ‘Het is belangrijk dat kinderen aangehaakt blijven. Digitaal onderwijs volgen is ook contact hebben met de juf of meester en met klasgenoten. De kinderen missen het spelen met vriendinnen en vriendjes op het schoolplein. Verder geven de lessen van school ook wat structuur in de dag. Ik wens alle ouders veel sterkte met de begeleiding thuis. Ik ben blij dat we met de laptops kunnen helpen,’ aldus Bloemhoff.

Schooldirecteur Peter van de Bult van OBS De Huifkar in Ten Boer is blij met de extra laptops. ‘We hebben de laptops snel uitgegeven aan de kinderen, echt super! Wat fijn dat het zo geregeld kon worden.’

Scholen in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs lenen de laptops zo lang onderwijs op afstand nodig is. Momenteel zijn laptops lastig te verkrijgen vanwege de grote vraag. De laptops van de gemeente bieden dan uitkomst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden