Burgemeester schrijft open brief over uitstel viering 75 jaar bevrijding

Burgemeester Koen Schuiling.
Foto: Gemeente Groningen

Burgemeester Koen Schuiling heeft een brief geschreven aan alle inwoners van de gemeente over het uitstel van de herdenking en viering van 75 jaar bevrijding.

In de brief schrijft Schuiling onder andere: “Dit had een maand van ontmoeting en verbinding moeten zijn. Velen hebben zich ingezet om op respectvolle wijze ons 75e bevrijdingsjaar te kleuren. Dat doen we volgend jaar.”

Ook verwijst de burgemeester naar de coronacrisis: “Laat ons onze vrijheid koesteren. Laat ons, juist nu, beseffen hoe kostbaar ze is en hoe dierbaar vrijheid en gezondheid ons zijn.”

De bevrijding blijft dit jaar niet geheel onopgemerkt. De Martinitoren kleurt namelijk op donderdag 16 april, vrijdag 17 april en zaterdag 18 april tussen 20:00 uur en 01:00 uur rood-wit-blauw ter herinnering aan 75 jaar vrijheid.

Deze maand zouden anders drie dagen artiesten, toespraken en films te zien zijn op de Grote Markt. Dat gebeurt nu in april of mei 2021. Het meerdaags programma in het Forum Groningen rondom 75 jaar Verenigde Naties in oktober 2020 gaat voorlopig wel door.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden