Suikerzijde: Groen, bruisend woon-werk en leefgebied met 5.000 nieuwe woningen

Foto: De Redactie

De Suikerzijde wordt een groen, bruisend en energieneutraal woon- werk en leefgebied met 5000 nieuwe woningen. De geplande informatie-inloopavond voor omwonenden en belangstellenden kan niet doorgaan.

Alle belangrijke documenten, én een uitlegfilmpje staan sinds donderdag online. Het gaat hierbij om het voorontwerp structuurvisie voor het gehele gebied, voorontwerp bestemmingsplan deelgebied noord, het Milieu Effect Rapport (MER) en tal van milieuonderzoeken die aan het MER ten grondslag liggen.

Van 9 april tot en met 3 juni kan een inspraakreactie ingediend worden.

De naam voor het nieuwe stadsdeel aan de westkant van de stad: De Suikerzijde refereert aan de vorige bestemming van het gebied waar tot 2008 een grote suikerfabriek gevestigd was. Het is bij uitstek een goede locatie om voor een deel te voorzien in de grote behoefte aan woningen in de stad. De verwachting is dat De Suikerzijde uiteindelijk zo’n 5000 woningen herbergt.

Bruisend stadsdeel

Behalve wonen wordt de Suikerzijde ook een bruisend woon – werk en leergebied met volop ruimte voor onderwijs, cultuur en ondernemen. Ook wordt het een groen stadsdeel met een groot park en een groene inrichting van straten en kades.

Op de website desuikerzijde.groningen.nl staat alle informatie die anders tijdens de inloopavond getoond zou worden. Zo’n 1500 omwonenden zijn hierop met een kaart geattendeerd. Wie uitleg wil bij de informatiepanelen, kan ook terecht op de website van De Suikerzijde. Daar staat een filmpje van de panelen met een toelichting van de stedenbouwkundige van het project.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden