Tweede basisschool start na zomervakantie in Meerstad

Foto: Google Maps

Meerstad krijgt na de zomervakantie een tweede basisschool. Deze school met als werknaam IKC Groenewei, maakt onderdeel uit van een te realiseren integraal kindcentrum (IKC) met ook een kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang.

De leerlingen worden voor de duur van ongeveer twee jaar opgevangen in een semi permanent gebouw, meldt de gemeente. Naast het tijdelijk onderkomen wordt de nieuwe school gebouwd.

De start bouw van de nieuwe school is waarschijnlijk begin 2021. Als alles naar verwachting loopt wordt het gebouw opgeleverd in de eerste helft van 2022. De school biedt dan plaats aan 450 leerlingen.

Meeroeversschool

Ook de bestaande Meeroeversschool wordt op den duur vervangen door nieuwbouw. De nieuwe school wordt een paar jaar na IKC Groenewei opgeleverd.

Gezien de groei van het aantal leerlingen op de Meeroeversschool wordt er per komend schooljaar ook extra semi permanente huisvesting bij deze school gerealiseerd, door een extra bouwlaag te realiseren bovenop de units die er al staan.

Beide scholen bieden dan elk plaats aan 450 leerlingen, waarmee het totale aantal leerlingen op 900 komt. Dat aantal is ook de uiteindelijke leerlingenprognose in 2040.

Opvang piek aantal leerlingen

Over 5 tot 10 jaar wordt er een piek in het aantal leerlingen verwacht voor de duur van ongeveer 10 tot 15 jaar. Er moeten dan ongeveer 1250 leerlingen gehuisvest worden. Voor deze piekperiode wordt er semipermanente huisvesting gerealiseerd in de Zeilen.

Het integrale kindcentrum wordt gezamenlijk gerealiseerd door Openbaar Onderwijs Groningen en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden