Hertenkamp verdwijnt uit Stadspark

Foto: © Henk Tammens

Het hertenkamp in het Stadspark gaat verdwijnen. Dit heeft te maken met de huidige staat van het hertenkamp, meldt de gemeente woensdag.

De ondergrond van het terrein is al jaren in het najaar erg drassig en daarom niet langer geschikt voor de 30 herten die daar rondlopen. Daarnaast is het oppervlak te klein voor het aantal dieren, daardoor wordt de grasmat volledig vertrapt en is er onvoldoende gras beschikbaar. Ook is er relatief weinig animo voor het hertenkamp.

Ondanks dat het hertenkamp voldoet aan alle wet- en regelgeving rondom het houden van dieren vindt het gemeentebestuur de huidige staat van het hertenkamp onwenselijk en is besloten om het hertenkamp te sluiten.

In het Stadspark zijn geen andere geschikte locaties voor een nieuw hertenkamp. De herten worden via een gespecialiseerd bedrijf geplaatst bij andere hertenkampen of kinderboerderijen binnen Nederland.

De herplaatsing gaat gefaseerd plaatsvinden. Een deel van de 30 herten gaat komend najaar naar een andere bestemming. Een ander deel in het voorjaar van 2021.

De vrijgekomen grond krijgt op termijn een nieuwe bestemming, maar hiervoor zijn nog geen concrete plannen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden