Stadsdichter Renée Luth krijgt ‘indichttijd’ bij bijzondere vergaderingen gemeenteraad

Foto: De Redactie

Stadsdichter Renée Luth krijgt een special rol tijdens de twee bijzondere vergaderingen dinsdag en woensdag van de Groningse gemeenteraad door ‘indichttijd’.

Haar gedichten en de vergaderingen zijn live te volgen via gemeenteraad.groningen.nl.

Dinsdag staat een raadsvergadering om 16.00 uur een raadsvergadering gepland op de Radesingel 6. Deze wordt vanwege de coronacrisus afgelast. De Gemeentewet bepaalt dat alleen besluiten mogen worden genomen als de raadsleden echt aanwezig zijn. Er mag vergaderd worden als minimaal de helft van de raadsleden aanwezig is (quorum), dat is 23 van de 45 raadsleden.

Daarom is een er voor een dag later, woensdag 1 april om 16.30 uur, een tweede vergadering gepland met slechts een kleine vertegenwoordiging van de raad. In zo’n tweede vergadering mogen er volgens de Gemeentewet minder raadsleden dan het quorum aanwezig zijn om besluiten te nemen.

Stadsdichter Renée Luth krijgt zowel dinsdag als woensdag de gelegenheid om op haar wijze aandacht te besteden aan deze bijzondere tijd.

Onderwerpen

In de vergadering staan de volgende onderwerpen op de agenda: onder meer geld voor extra ambtenaren voor het sociaal domein, krediet voor het pand Villa B voor Groningse kunstorganisaties, krediet voor maatregelen voor de verkeersveiligheid en financiering voor de bouw van het historisch museum. René Staijen wordt geïnstalleerd als raadslid voor de Stadspartij vanwege het vertrek van Mariska Sloot.

Kijk voor meer informatie: gemeenteraad.groningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen