Herdenkingsmoment terreuraanslagen Parijs

Foto: CC BY-SA 2.0/ Wikipedia Commons/ Andy Mitchell

De aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdagavond hebben veel mensen geraakt en ook de burgemeester van Groningen.

“Plots werd duidelijk hoe kwetsbaar, vluchtig en nietig een mensenleven is. Parijs is in rouw. Wij in Groningen rouwen met de Fransen mee”, meldt de burgemeester.

“De aanslagen in Parijs zijn niet alleen gericht tegen Frankrijk. Ook wij zijn getroffen. Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap zijn ook onze waarden. Wij zijn solidair met Parijs. Met Frankrijk”.

In de hele Europese Unie wordt morgen om 12.00 uur een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de recente aanslagen in Parijs. Burgemeester den Oudsten roept alle inwoners van Groningen morgen op mee te doen aan de herdenking.

Den Oudsten vraagt om stil te staan in eigen omgeving thuis of op het werk samen met familie, vrienden en collega’s bij wat Parijs en wat ons, vrijdagavond is overkomen. Vooral benadrukt de burgemeester: “praat er met elkaar over.”

De Martinitoren is verlicht met het blauw-wit-rood van de Franse vlag op initiatief van de Groninger Bjorn Eerkes.

Alle Groningse overheidsgebouwen, gemeentehuizen en scholen en andere overheidsgebouwen hangen maandag de vlag halfstok.

In de rest van het land hangt de vlag ook halfstok. Premier Mark Rutte heeft dit zaterdag gezegd na een kabinetsoverleg over de aanslagen in Parijs.

Bij die terreuraanslagen zijn vrijdagavond en -nacht minstens 132 doden en 342 gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn drie Nederlanders, waarvan twee ernstig gewond zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden