Ondersteuning voor ondernemers tijdens coronavirus

Foto: De Redactie

De gemeente Groningen is gestart met een informatiepagina over ondersteuning van ondernemers op de website. Hierop is meer te lezen over onder andere de bbz-uitkering, (landelijke) regelingen en contactgegevens.

Iedere dag wordt deze pagina aangevuld met meer nieuws, meldt de gemeente.

Diverse ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus.

Overzicht van informatie

  • Financiële ondersteuning (Bbz-regeling)

Ondernemers die in zwaar weer zitten door het coronavirus en daardoor tijdelijk in financiële problemen komen kunnen mogelijk een beroep doen op het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz 2004). Op de pagina staat een link met de mogelijkheid om direct een aanvraag in te dienen.

  • Ook staan het algemene info en landelijk informatienummer vermeld op de pagina.
  • De Kamer van Koophandel heeft samen met VNO-NCW en MKB-Nederland een loket geopend voor ondernemers met vragen: tel. 0800-2117 (vooralsnog bereikbaar t/m 20 maart). Dit nummer is bereikbaar op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur.
  • Voor horecaondernemers heeft Koninklijke Horeca Nederland haar website ingericht met informatie over de huidige horeca maatregelen.
  • Verder staat op de site nieuws over het Coronavirus en zakendoen in het buitenland, Landelijk initiatief toerisme, de BMKB-regeling geldend voor het midden- en kleinbedrijf, het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid en (Uitstel) betaling van belastingen (incl. ZZP-ers).

Kijk voor meer informatie: gemeente.groningen.nl 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden