Groningse kinderburgemeester Floor ambassadeur van Beatrix Kinderziekenhuis

Kinderburgemeester Floor.
Foto: © UMCG

De nieuwe kinderburgemeester van Groningen, Floor, heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG.

Floor wil zich er als ambassadeur voor inzetten dat er zoveel mogelijk leuke activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven. Ze neemt het ambassadeurschap van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis over van de vorige Kinderburgemeester Jouayria. Bekende Nederlanders als Youp van ’t Hek, Bert Visscher en Foppe de Haan gingen haar voor.

Floor legt uit waarom zij ambassadeur van het Beatrix Kinderziekenhuis is geworden: ‘Als kind wil je zo veel mogelijk leuke dingen doen en zoveel mogelijk bewegen. Helaas kan niet ieder kind dat. Als ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis wil ik me er voor inzetten dat er zo veel mogelijk leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de kinderen, zodat zij een prettige en zo aangenaam mogelijke tijd in het ziekenhuis hebben.’

Wil Koopmans, voorzitter van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: ‘Wij zijn er trots op dat de kinderburgemeester van Groningen zich als ambassadeur aan ons heeft verbonden en denken dat Floor ons goed kan helpen om ons verhaal verder te vertellen.’

Floor wordt tijdens de ambtsperiode, dat loopt tot en met september 2021 bijgestaan door de loco-Kinderburgemeester Milou. Floor is 10 jaar en speelt graag viool. Floor wil graag dat arme kinderen kunnen sporten. Ze wil meehelpen dat ze iets bereiken. “Maar het belangrijkste is dat ik gewoon iets goeds voor Groningen wil doen”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden