Bijeenkomst over versterkingsoperatie in Ten Boer

Foto: De Redactie

Een bijeenkomst over de versterkingsoperatie van woningen wordt donderdagavond 12 maart georganiseerd, waarbij de Groningse gemeenteraad in gesprek wil met inwoners van de dorpen in de voormalige gemeente Ten Boer.

De gemeenteraad moet dit voorjaar een nieuw Lokaal Plan van Aanpak Versterking vaststellen. Daarin staat hoe de versterkingsoperatie eruit moet gaan zien. De raad hoort graag hoe de inwoners tegen de versterking aankijken ‘Wat zijn de wensen en idee├źn over de versterking? En wat zijn hun ervaringen tot nu toe?’, aldus de gemeente.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst presenteert de gemeente Groningen de grote lijnen van het nieuwe Lokaal Plan van Aanpak Versterking. Daarover kunnen de inwoners vervolgens uitgebreid in gesprek met de raadsleden. Eerst met iedereen erbij, daarna ook in kleinere groepjes. Daarbij is ook ruimte voor ervaringen over de versterkingsoperatie tot nu toe.

Aanleiding van de bijeenkomst is een zogeheten actualiteitendebat van de gemeenteraad op 11 december over de voortgang van de versterkingsoperatie in Ten Post. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk stelde toen voor als Groningse gemeenteraad naar het gebied van de versterking te gaan om te horen waar de inwoners tegenaanlopen. Dit voorstel kreeg steun van alle fracties.Dat idee is nu gekoppeld aan een gesprek over het nieuwe Lokaal Plan van Aanpak Versterking.

Inwoners van de dorpen Ten Boer, Ten Post, Woltersum, Wittewierum, Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Thesinge en Winneweer worden met flyers-huis-aan-huis voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Tijd en locatie

De bijeenkomst is donderdag 12 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur, (inloop vanaf 19.45 uur). Locatie: De kerk ‘De Levensbron’, Vijverweide 26 in Ten Boer.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden