Bewoners van zeven straten krijgen gratis warmtefoto van voorgevels woningen

Foto: Energieloket Groningen

Voorgevels van huizen in zeven straten in de stad Groningen gaan op de warmtefoto. Bewoners kunnen zien op deze foto waar warmte weglekt uit hun woning. De bewoners van deze straten krijgen de warmtefoto gratis, samen met een vrijblijvend isolatie-advies.

Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via daken, ramen en gevels. Door warmteverlies tegen te gaan, kunnen bewoners geld besparen op de energierekening en comfortabeler wonen. Welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen, wordt zichtbaar met een warmtefoto.

Het gaat om een proef van de gemeente Groningen en Energieloket Groningen, waar mogelijk in samenwerking met het lokale bewonersinitiatief.

De gemeente Groningen wil haar bewoners stimuleren om zelf, of samen met hun straat of buurt, aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Dit past bij de ambitie van de gemeente Groningen om CO2-neutraal te zijn in 2035.

Zeven straten

De straten zijn willekeurig geselecteerd. Het gaat om straten in Selwerd, Gorechtbuurt, Rivierenbuurt, Drielanden, Ruischerbrug en Beijum-West. In april organiseren de gemeente en het Energieloket Groningen per straat of wijk bijeenkomsten over deze warmtebeelden en maatregelen om woningen te verduurzamen.

Bewoners die niet willen meedoen, krijgen van te voren de mogelijkheid om zich af te melden.

Kijk voor meer informatie: www.energieloket-groningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden