Gemeente haalt 34 zieke kastanjes weg in Haren

Foto: Publiek Domein

De kastanjeziekte is afgelopen week tijdens een inspectie ontdekt bij 34 kastanjes in Haren.

De gemeente haalt de kastanjebomen in maart weg om te voorkomen dat er spontaan takken afvallen. Er komen nieuwe bomen voor terug, meldt de gemeente. Welke boomsoorten terugkomen wordt in overleg met bewoners bekeken.

Welke 34 bomen gaan weg?

Het gaat om tien bomen aan de Onnerweg, vier bomen aan de Dilgtweg, drie bomen aan de Sitterweg, twee bomen aan de Henricus Muntinghlaan, Emmalaan, Lorentzweg, Walstroweg en op de Begraafplaats Eshof, een boom aan de Prof. Dr. J.C. Schoutenlaan, Beatrixlaan, Agricolahof, Roerdompweg, Molenkampsteeg, Hoge Hereweg en Tussenziel.

De ziekte is in 2005 opgedoken in de gemeente. Sindsdien heeft het zich verspreid onder veel kastanjes. Door de ziekte verzwakken de bomen en raken ze sneller aangetast door bijvoorbeeld zwammen.

Experts zijn nog op zoek naar een remedie, bijvoorbeeld met warmteproeven en knoflook. Omdat er nog geen oplossing is, plant de gemeente voorlopig geen nieuwe kastanjes op de opengevallen plekken. In overleg met bewoners kijkt de gemeente welke andere boomsoorten er voor terug kunnen komen.

Medewerkers van de bomenploeg geven uitleg op maandag 24 februari om 10 uur ter hoogte van Onnerweg 47 bij het sportpark.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden