Floor geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

Kinderburgemeester Floor (links) en locokinderburgemeester Milou (rechts).
Foto: Gemeente Groningen

Afgelopen woensdag is de nieuwe kinderburgemeester Floor geïnstalleerd tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeenteraad. De nieuwe loco-kinderburgemeester is Milou.

Floor kreeg de meeste stemmen in de verkiezingscampagne en heeft als slogan ‘Als je niet opgeeft, bereik je je droom’. Na het omhangen van de ambtsketting door de burgemeester, sprak zij de gemeenteraad toe. “Ik had het niet verwacht maar ik heb het geprobeerd en het is gelukt. Ik heb er veel zin in en hoop dat er erg veel leuke dingen gebeuren.”

Tijdens de ceremonie, geleid door burgemeester Koen Schuiling, werd afscheid genomen van Jouayria, de tweede kinderburgemeester van Groningen. Een aantal zaken werd benoemd, zoals de toespraak over vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival vorig jaar en het opgezette project voor huiswerkbegeleiding. Daarnaast was ze ambassadeur van de Stichting Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG en voorzitter van de Raad van Kinderen, die zich bezighouden met de thema’s ‘armoede’ en ‘veilig opgroeien’.

Het hoogtepunt voor Jouayria was de toespraak op het 5 mei festival.

Kinderburgemeester

De Groningse kinderburgemeester is een initiatief van de gemeenteraad, waarbij het idee was om met een kinderburgemeester kinderen een duidelijker stem in Groningen te geven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden