Groningen zet in op duurzamer en gezonder eten

Foto: Publiek Domein

De gemeente Groningen zet in op ‘gezonder en duurzamer’ eten.

Maandag tekende wethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen namens de gemeente Groningen ‘de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie’. Dat gebeurde in het bijzijn van onder meer staatssecretaris Sharon Dijksma.

Het doel is meer duurzame groente op het bord, meldt de gemeente.

De Green Deal wil het voor consumenten gemakkelijk en aantrekkelijk maken om gezonder en duurzamer te eten.

Onder andere het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen, Hanos, boeren, horeca en de gemeente gaan samen kijken of ze de route van boer naar voedsel op het bord kunnen verkorten.

Ook is er aandacht voor seizoensproducten, meer groenten dan vis/vlees, geen kunstmatige toevoegingen en waar mogelijk biologisch, fairtrade, diervriendelijk, puur, vers en lokaal.

Green Deal
Een Green Deal biedt bedrijven, burgers en organisaties een laagdrempelige mogelijkheid om samen met de overheid te werken aan groene groei. In een Green Deal leggen de partijen concrete afspraken schriftelijk vast.

Het Rijk kan de initiatieven faciliteren en versnellen.

Volgens wethouder duurzaamheid Mattias Gijsbertsen is ‘Samenwerken, afspraken maken en activiteiten organiseren dé manier om een versnelling aan te brengen in gezond en duurzaam eten.’

De Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie is een initiatief van Dutch Cuisine.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen