Voorlopig laatste raadsvergadering in stadhuis

Foto: De Redactie

De Groningse gemeenteraad vergadert vandaag voor de laatste keer in de nieuwe raadzaal van het stadhuis. Daarna gaat het stadhuis twee jaar dicht voor een verbouwing. In de tussentijd verhuist de raadzaal van beneden naar de bovenste verdieping van het stadhuis.

Bijna 23 jaar heeft de Groningse gemeenteraad in de nieuwe raadszaal op de begane grond van het stadhuis vergaderd. De laatste vergadering in de nieuwe raadzaal is met burgemeester Koen Schuiling als raadsvoorzitter. Schuiling was er tijdens de eerste raadsvergadering in de nieuwe raadzaal op 29 mei 1997 ook bij als raadslid.

Provinciehuis

De verbouwing van het stadhuis duurt naar schatting 2 jaar. In die tijd vinden de raadsvergaderingen met alle 45 raadsleden plaats in het Provinciehuis (nieuwbouw, ingang Sint Jansstraat). De eerste raadsvergadering is woensdag 25 maart.

Radesingel

De commissievergaderingen vinden vanaf 4 maart plaats in het oude conservatorium aan de Radesingel . Dat is ook de werkplek voor 2 jaar van de burgemeester en wethouders, de ambtenarendirectie, de raadsfracties en het ondersteunende personeel.

Installatie kinderburgemeester

Tijdens de laatste raadsvergadering in de nieuwe raadzaal neemt de raad afscheid van kinderburgemeester Jouayria en loco-kinderburgemeester Amy. Jouayria was de tweede kinderburgemeester. Na het afscheid volgt de installatie van de nieuwe Groningse kinderburgemeester Floor en de nieuwe loco Milou.

De raad stemt in deze raadsvergadering over het initiatiefvoorstel van D66, PvdA, GroenLinks en CDA voor meer speelplekken in de binnenstad. Het college heeft al gezegd er enthousiast over te zijn en heeft al besloten tot een tijdelijke speelplek op de Grote Markt zodat de binnenstad aantrekkelijker moet worden voor kinderen. Na dit experiment gaat de gemeente kijken hoe spelen definitief een plek kan krijgen in het centrum. Bijvoorbeeld door speelplekken in te passen bij de herinrichting van straten of het plaatsen van groen.

Korte onderwerpen

Verder bespreekt de raad een aantal onderwerpen nog kort, de zogenaamde ‘1-minuutinterventies’. De 1-minuutinterventies gaan over vuurwerk tijdens de jaarwisseling en op nieuwjaarsdag, het wietexperiment in Groningen, het reclamebeleid, het rijden van scooters (snorfietsen) op de rijbaan en de nieuwe regeling voor het WMO-vervoer in Groningen.

De vergadering is live te volgen vanaf de publieke tribune of online via gemeenteraad.groningen.nl.

Voor meer informatie over de verbouwing van het stadhuis: gemeente.groningen.nl/aanpakstadhuis

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden