Mattias Gijsbertsen vertrekt als wethouder van Groningen

Benoeming eerste kinderburgemeester Javano en wethouder Gijsbertsen.
Foto: Archief de Redactie

Mattias Gijsbertsen treedt af als wethouder van Groningen. Gijsbertsen wordt programmadirecteur Geweld hoort nergens thuis, de landelijke aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Na zes jaar wethouderschap en veertien jaar in de Groningse gemeentepolitiek heeft wethouder Mattias Gijsbertsen bekend gemaakt dat hij per 13 april een nieuwe baan heeft.

Hij was tevens locoburgemeester en verantwoordelijk voor coördinatie Sociaal Domein, Zorg & Veiligheid, Jeugd & jeugdhulp, Volksgezondheid en Inkomen & Schulden. Daarnaast is hij de wijkwethouder voor Oost-Groningen.

Sinds 2006 is hij actief in de Groningse politiek voor GroenLinks als gemeenteraadslid, hij studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en was in 2011 en 2012 docent politiek aan de School of Media van Hogeschool Windesheim.

“Het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld, kindermishandeling en seksueel misbruik is al snel een van de prioriteiten in mijn wethouderschap geworden. Honderdduizenden kinderen en volwassenen voelen zich niet veilig in hun eigen huis, en ondervinden daar hun hele leven lang de negatieve gevolgen van. Mijn nieuwe functie geeft me de kans om op landelijk niveau te proberen hier verandering in te brengen,” aldus Gijsbertsen

“Ik laat met mijn nieuwe baan niet alleen het wethouderschap maar ook Groningen achter. Dat is geen gemakkelijk afscheid. Ik heb met tal van inspirerende mensen samen mogen werken om de levens van met name kwetsbare Groningers een beetje beter te maken. Mijn bijzondere dank gaat uit naar de vele medewerkers die mij inhoudelijk en facilitair hebben ondersteund als wethouder en raadslid.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden