Nieuwe Energie in Selwerd

Foto: De Redactie

Onder de noemer Sunny Selwerd, de naam voor de wijkverbetering, werken bewoners samen met de gemeente, de woningcorporaties, WIJ-Selwerd, scholen, ondernemers en instanties in de wijk.

Wijkvernieuwing

In de wijk Selwerd worden dit jaar zes straten opnieuw ingericht. Bewoners en de gemeente bespreken hoe ze de aanleg van het warmtenet van WarmteStad kunnen benutten om de wijk fijner en duurzamer te maken. Voetgangers en fietsers krijgen in mooiere straten meer ruimte, instellingen zijn beter bereikbaar en het wordt prettiger voor ouderen. Daarbij benutten bewoners de kans om zelf energie te gaan besparen.

Een doel van Sunny Selwerd is om betaalbaar en duurzaam te wonen in een mooie, fijne wijk, meldt de gemeente. Daaraan draagt de komende herinrichting van de openbare ruimte draagt bij en biedt gelijk kansen voor bewoners om zelf of samen energie te gaan besparen. Bovendien gaat Warmtestad in de opgebroken straten leidingen aanleggen voor een warmtenet.

De leidingen van het warmtenet lopen via de Eikenlaan (Vensterschool) naar de De Larix, Mispellaan, Berkenlaan, Beukenlaan en Populierenlaan.

De gemeente organiseert gesprekken met bewoners per straat. Hierna kan de uitvoering in de zomer starten.

De eerste twee avonden lieten zien dat bewoners nieuwsgierig, kritisch en enthousiast zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden