Oude Kijk in ’t Jatstraat afgesloten

Foto: Gemeente Groningen

De Oude Kijk in ’t Jatstraat in het centrum van Groningen wordt vanaf maandag 20 januari afgesloten voor autoverkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Visserstraat en de Broerstraat. Naar verwachting duren deze werkzaamheden tot vrijdag 1 mei.

In de Oude Kijk in ’t Jatstraat wordt gewerkt aan de water- en gasleidingen, omdat deze aan vervanging toe zijn, melddt de gemeente. De straat wordt steeds in stukken van 50 meter afgesloten. De werkzaamheden zijn twee weken geleden begonnen.

Omleiding

Overdag leiden verkeersregelaars het verkeer. De straat blijft toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Autoverkeer wordt omgeleid via de Oude Ebbingestraat.

Werkzaamheden binnenstad

Ook wordt er op andere plekken in de Groningse binnenstad gewerkt. Vanaf 20 januari starten dezelfde werkzaamheden in de Grote Kromme Elleboog. Naast het vervangen van leidingen, zijn er ook andere projecten bezig in de stad.

Zo worden op verschillende plekken de gele steentjes vervangen. Momenteel wordt dit gedaan in Koude Gat en de Steentilstraat. Volgende week start de gemeente hier ook mee aan de Carolieweg. In het A-kwartier worden straten opnieuw ingericht. Op dit moment gebeurt dit in de Visserstraat tussen het Hoge der Aa en De Laan.

Kijk voor meer informatie over de afsluitingen en omleidingen: groningenbereikbaar.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden