Hulpmiddelen voor Project Winning Wheels

Foto: © Henk Tammens

Het project Winning Wheels ontving afgelopen donderdag hulpmiddelen. Met het project in Groningen wordt een tweede leven gegeven aan afgeschreven hulpmiddelen, die opgeknapt en verscheept wordennaar landen waar mensen met een beperking ze hard nodig hebben.

Wethouder Inge Jongman was aanwezig tijdens de overhandiging aan Saïd Bensellam van Stichting Karam die samen met Indaad en Multipluszorg initiatiefnemer is van Winning Wheels bij Medipoint Groningen.

Winning Wheels

De afgeschreven hulpmiddelen die niet nodig zijn voor onderdelen maar ook niet meer kunnen worden verstrekt, krijgen een tweede leven via het project Winning Wheels.

Winning Wheels is een project waarin sinds 2004 rolstoelen en andere hulpmiddelen worden opgehaald, gerepareerd en gratis worden verstrekt aan hulpbehoevenden met een fysieke beperking in landen als Marokko, Jordanië en Suriname. Alleen al in 2019 zijn meer dan 20 zeecontainers met hulpmiddelen verstuurd met honderden rolstoelen, rollators, verpleeghuisbedden, schoolmeubilair, kleding en schoeisel.

Inge Jongman benadrukte het belang van het project Winning Wheels: ‘het geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen door het herstellen van de afgeschreven hulpmiddelen. En uiteindelijk krijgen deze hulpmiddelen een mooie nieuwe bestemming voor hulpbehoevenden die het echt nodig hebben.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden