De heer Hein Bekenkamp Koninklijk onderscheiden

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

Burgemeester Koen Schuiling reikte vrijdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Hein Bekenkamp op Borg Nienoord in Leek. Bekenkamp is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit gebeurde na afloop van de lezing over de totstandkoming van het boek ‘Een leven vol rijtuigen’ dat door de heren Bekenkamp en Pruiksma, directeur Nationaal Rijtuigmuseum en Borg Nienoord is geschreven.

Bekenkamp is sinds 1965 vrijwilliger voor Museum Nienoord, Borg en Nationaal Rijtuigmuseum.

Lobbyist

Door zijn vele activiteiten achter de schermen, werd hij de ‘lobbyist’ genoemd. Projecten ge├»nitieerd door de heer Bekenkamp werden van concept tot rapportage en van inkoop tot de afwas goed geregeld. Sinds zijn pensionering is hij hoffotograaf van het museum.

Sinds 1974 zet de heer Bekenkamp zich ook in voor de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken Groningen. Hij verzorgt niet alleen de communicatie- en PR-werkzaamheden, maar was van 1982 tot 1997 ook Hoofdpiet. Vanaf 2009 is hij voorzitter van de Sint-Martinuscommissie en heeft hij ook veel nieuwe initiatieven ontplooid. Zoals het aanbieden van de jaarlijkse maaltijd aan dak- en thuislozen in de Martinikerk.

In Haren is de heer Bekenkamp sinds 2010 bestuurslid van de Culturele Raad Haren. De Raad organiseert jaarlijks ruim 25 evenementen die gemiddeld door 75 personen worden bijgewoond.

In 2010 is de Stichting Bezoekerscentrum klooster Yesse opgericht. Vanaf het eerste moment is de heer Bekenkamp een trouw bestuurslid die nieuwe idee├źn bedenkt om het bezoekerscentrum op de kaart te zetten.

Daarnaast is de heer Bekenkamp sinds 2003 secretaris van de Stichting Heerlijkheid Harssens en was hij in de periode 2012-2015 hoofdredacteur van het boek ‘Wachtwoord Vindicat’ waarin de geschiedenis van het Groninger Studenten Corps Vindicat beschreven staat.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden