Echtpaar ontvangt Koninklijk onderscheiding voor inzet Scoutinggroep

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

De heer en mevrouw Beck hebben zaterdagavond een Koninklijke onderscheiding gekregen voor hun grote verbondenheid met de scoutinggroep De Zwervers. Ze zijn beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Locoburgemeester Mattias Gijsbertsen reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens het 85-jarig Jubileumfeest van scoutinggroep De Zwervers in het scoutinggebouw aan de Concourslaan 2 in Groningen.

Jeanette Beck-Kolstein is sinds 1970 actief voor scoutinggroep De Zwervers. De eerste 20 jaar als jeugdleidster en sinds 1989 als secretaris. Daarnaast was mevrouw van 1995-2014 secretaris van Scouting Regio Groningen. Vanaf 1995 is mevrouw Beck betrokken bij het Noordelijk Pinkster Kamp, waar zij in de jaren ’90 het Informatiecentrum opzette.

Wim Beck begon in 1969 als hopman bij de toenmalige scoutinggroep Tecumseh in Haren. Vanaf 1984 is hij penningmeester van De Zwervers en stichting scoutinggroep De Zwervers. Deze stichting beheert het gebouw en het materiaal van de scoutinggroep. Sinds 1983 bekleedt hij de functie van penningmeester voor Scouting Regio Groningen. Voor het Noordelijk Pinkster Kamp is hij sinds 1999 penningmeester. Dit jaarlijks terugkerende en inmiddels grootste scoutingkamp van Europa kent ruim 3700 deelnemers.

Het echtpaar Beck heeft elkaar leren kennen bij de scouting. Na hun huwelijk bleven zij zich daarvoor intensief inzetten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden