Tweede editie Werkfestival op 13 mei 2020

Foto: Gemeente Groningen

Voor de tweede keer wordt op woensdag 13 mei 2020 het Werkfestival georganiseerd. Op één dag worden 10.000 werkzoekenden en 300 werkgevers samengebracht op het Suikerterrein in Groningen.

Arbeidsmarktregio Werk in Zicht heeft door het succes van vorig jaar besloten het Werkfestival nogmaals in de steigers te zetten. Arbeidsmarktregio Werk in Zicht is een samenwerking tussen gemeenten en UWV in Groningen en Noord-Drenthe.

Met het festival kiest men voor een radicaal andere aanpak. Alles draait om de ontmoeting, met ted-talks, workshops, doe-activiteiten en het daadwerkelijk ervaren van beroepen. De combinatie met foodtrucks, theater en muziek levert festivalsfeer. Dit is een compleet andere benadering in het samenbrengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Krapte arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt in de regio is groot, tegelijkertijd staan er ook nog mensen aan de kant. Er is een mismatch zichtbaar, bijvoorbeeld in de horeca, zorg, ICT, bouw en techniek. De arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe wil daarom juist hier de uitdaging aangaan om werkgevers, opleiders en werkzoekenden op een andere wijze te verbinden.

Resultaten vorige Werkfestival

Het vorige Werkfestival werd bezocht door 11.300 mensen. Negentig procent van de bezoekers vond het festival meer dan de moeite waard. Een kleine 400 mensen zijn gestart met werk en rond de 100 met een opleiding of een vervolgtraject.

Onder de aandacht bij 10.000 bezoekers

Werkgevers die hun bedrijf en beroep op een inspirerende manier onder de aandacht willen brengen bij 10.000 bezoekers, kunnen zich aanmelden voor het Werkfestival via www.werkfestival.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden