Kruispunt Stadsweg met Kamilleweg deze week afgesloten

Foto: Gemeente Groningen

De kruising van de Stadsweg met de Kamilleweg en Speenkruidstraat bij Oosterhoogebrug wordt vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden, tussen maandag 9 en vrijdag 13 december is de kruising afgesloten voor al het verkeer.

Fietsers worden omgeleid via het Braampad, de Braamstraat, de Speenkruidstraat, de H. Ridderstraat en de P. Waijerstraat. Borden geven de omleidingsroute aan.

De Stadsweg is onderdeel van de doorfietsroute Groningen – Ten Boer en de afgelopen jaren drukker geworden en de gemeente maakt het kruispunt veiliger.

Fietsers en bromfietsers op de Stadsweg hebben voorrang, maar in de praktijk krijgen ze die niet altijd. Bij de kruising komen nieuwe drempels om de snelheid te verlagen.

Onderzoek verkeersveiligheid

Onderzoek naar verkeersveiligheid in Groningen door de gemeente heeft geleid tot een lijst van 25 onveilige plekken, waar vaker ongelukken zijn. De gemeenteraad heeft in mei 2018 opdracht gegeven om deze 25 plekken veiliger te maken. Er wordt begonnen met de eerste 10 plekken op die lijst, waarvan de fietsoversteek Stadsweg – Kamilleweg één is van die 10.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden