Floor verkozen tot nieuwe Groninger kinderburgemeester

Kinderburgemeester Floor en loco-burgemeester Milou.
Foto: Henk Tammens

De nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Groningen is Floor. Met de slogan: ‘Als je niet opgeeft bereik je je droom’, wist zij de meeste stemmen binnen te halen.

Wethouder Mattias Gijsbertsen maakte dit zaterdagmiddag bekend in Forum Groningen. De kinderburgemeester wordt tijdens haar ambtstermijn bijgestaan door de nieuwe loco-kinderburgemeester Milou.

Floor wil graag dat arme kinderen kunnen sporten. Ze wil meehelpen dat ze iets bereiken. “Maar het belangrijkste is dat ik gewoon iets goeds voor Groningen wil doen.”

De kinderburgemeester treedt vanaf januari in functie. Zij vergezelt burgemeester en wethouders tijdens representatieve taken en verricht ceremoniële taken, bijvoorbeeld tijdens openingen en evenementen. Zij is ook de voorzitter van de Raad van Kinderen. Daarbij krijgt Floor de kans om zelf activiteiten te organiseren om haar verkiezingsbelofte waar te maken.

Vorig jaar werd Jouayria gekozen tot kinderburgemeester van Groningen. De loco-kinderburgemeester is Amy. Hun ambtstermijn zit er eind december op.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze mee te laten denken en praten over wat zij belangrijk vinden in de gemeente Groningen. Gijsbertsen: “De kinderen zelf leren er veel van, maar wij als volwassenen leren er ook veel van. Mooi om te zien dat we zo de ideeën van kinderen een plek kunnen geven.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden