Marseille Buiten/IRIS wint prijsvraag Dudok aan het Diep

Foto: Gemeente Groningen

De ontwerpprijsvraag voor de locatie Dudok aan het Diep is gewonnen door Marseille Buiten/IRIS. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Het college neemt de uitkomst van vakjury en publieksstemming over. De inbreng van het publiek is volgens het college doorslaggevend geweest in de einduitslag.

Van de 8.038 online uitgebrachte stemmen ging 47 procent naar het ontwerp van Marseille Buiten/IRIS. De nummers twee en drie, LAOS/Vector-i en Korth Tielens/DS scoorden respectievelijk 36 en 17 procent. Van de vakjury kreeg Korth Tielens/DS met 62 punten de meeste stemmen. Marseille Buiten/IRIS was goede tweede met 56 punten. LAOS/Vector-i kreeg 43 punten.

Omdat de publieksjury meetelde voor 25 procent en de vakjury voor 75 procent was de uiteindelijke optelsom, de winnende 81 punten voor Marseille Buiten/IRIS.

De ontwerpcombinatie krijgt opdracht hun ontwerp uit te werken tot een definitief ontwerp. Het winnende ontwerp kan volgens het college uitgroeien tot een nieuwe openbare verblijfsplek, die het Ebbingekwartier en de binnenstad met elkaar verbindt. Een plek met méér groen, een hoge verblijfskwaliteit en een goede verbinding met het water.

De verwachting is dat in 2021 gestart wordt met de herinrichting van deze locatie aan de Diepenring.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen