Herinrichtingsplan Vestdijklaan: Meer groen en betere verkeersveiligheid

Foto: Gemeente Groningen

Meer groen in de straat en een betere verkeersveiligheid. Dat staat in het herinrichtingsplan van de Vestdijklaan in de wijk De Wijert, dat bewoners en de gemeente samen hebben gemaakt.

De Vestdijklaan is een lange straat in de Wijert Zuid die intensief wordt gebruikt door fiets-, auto- en busverkeer. Omwonenden en gebruikers gaven sinds de totstandkoming van het programma Wijkdeal De Wijert, in 2017, aan het gedeelte tussen de Van Ketwich Verschuurlaan en de oversteek bij het Ina Boudierplantsoen zeer onveilig te vinden.

Metingen bevestigden dat in dit gedeelte van de straat inderdaad te hard wordt gereden en dat sprake is van sluipverkeer, meldt de gemeente.

Meer groen

Ook een wens van de bewoners was meer groen in de straat. Het resultaat is het aantal bomen wordt verdubbeld, en de bomen krijgen een brede planstrook zodat ze tot volle wasdom kunnen komen. In plaats van stenen parkeerplaatsen komen er groene, waterdoorlatende parkeerplaatsen. Daarnaast wordt het gebied, dat nu nog een 50 km zone is, omgezet naar een 30km zone.

Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat, voert de gemeente het plan in 2020 uit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden