Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium bekend

Foto: Gemeente Groningen

De genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium 2019 zijn bekend. De vakjury heeft de namen van de vier kanshebbers dinsdagmiddag bekendgemaakt voor het stipendium voor beeldend kunstenaars.

De genomineerden zijn Mieke Fokkinga, Lilian Anneloes, Henrike Scholten en Reynaert Vosveld. De genomineerden maken bovenop het stipendium van 6.000 euro kans op een publieksprijs van 1.000 euro.

Op zaterdag 14 december maakt wethouder De Rook de door de jury gekozen winnaar bekend. Dit gebeurt tijdens Wildvang in het Centrum Beeldende Kunst (CBK). De jury bestaat dit jaar uit Barend van Heusden, Aimée Terburg, Mathijs Sanders, Vamba Sherif, Sjimmie Veenhuis en Jantine Wijnja (voorzitter).

De jury adviseert om voor het literaire stipendium geen genomineerden te benoemen, en het literaire stipendium niet uit te reiken. De jury zal hier in haar juryverslag extra aandacht aan besteden.

Publieksprijs

Van 2 tot 8 december kan online gestemd worden voor de publieksprijs. Daarnaast kunnen bezoekers van Wildvang tijdens het evenement stemmen op hun favoriet. De genomineerde met de meeste stemmen ontvangt het Hendrik de Vriesstipendium 2019.

Het Hendrik de Vriesstipendium

Het Hendrik de Vriesstipendium bestaat sinds 1986. De gemeente Groningen heeft het stipendium ingesteld als jaarlijks terugkerende aanmoedigingsprijs voor jonge, professionele, talentvolle Groninger kunstenaars. De gemeente wil met de aanmoedigingsprijs de artistieke ontwikkeling van deze Groninger talenten stimuleren. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 6.000,-, waarmee de kunstenaar zijn ingediende plan kan realiseren.

Het Hendrik de Vriesstipendium is samen met het George Verbergstipendium (beeldende kunst) en het Andrea Elkenbracht Fonds (klassieke en moderne muziek) onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma van de gemeente Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden