Gemeente Groningen start onderzoek naar koopgedrag inwoners

Foto: Archief De Redactie

De gemeente Groningen wil door een grootschalig onderzoek weten waar inwoners hun boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties.

Het onderzoek naar het koopgedrag van haar inwoners wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research. Medio oktober worden inwoners uit de gemeente Groningen uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen namens de gemeente een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deze deelnemers kunnen door online een vragenlijst in te vullen deelnemen.

Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/ksogroningen.

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen.

Met de uitkomst wilde de gemeente de winkelvoorzieningen verbeteren. De resultaten van het onderzoek worden in het eerste kwartaal van 2020 bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen