De heer Ferry Doesburg ontvangt Koninklijke onderscheiding

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Robert Prummel

De heer Ferry Doesburg ontving zaterdag een Koninklijke onderscheiding. De heer Doesburg wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit gebeurde na afloop van de jaarlijkse Dorpsspelen van Stichting Dorpshuis Noorderhoogebrug door locoburgemeester Philip Broeksma.

De heer Doesburg is sinds 1983 bestuurslid van Stichting Dorpshuis Noorderhoogebrug. Zijn verbondenheid met de stichting is groot: hij woont zelfs naast het Dorpshuis. Belangeloos zette hij zich in om de verkeersveiligheid in het dorp te verbeteren, richtte hij samen met zijn partner en een aantal ouders een voorloper van de peuterspeelzaal op en was hij coördinator oud papier. Bij dit alles schuwde hij het uitvoerend werk niet.

Vanaf 1993 is de heer Doesburg ook penningmeester van Stichting Dorpshuis. De schoenendoos met bonnetjes werd een echte administratie en hij wist subsidiepotjes te vinden waar collega-bestuursleden nog nooit van hadden gehoord.

Wegens gezondheidsredenen heeft de heer Doesburg inmiddels een aantal taken, waaronder het penningmeesterschap, moeten neerleggen. De huidige beheerder van het Dorpshuis merkt dat. Naar eigen zeggen komt hij er nu achter wat de heer Doesburg allemaal heeft gedaan.

Naast zijn werkzaamheden voor het Dorpshuis, nu nog als bestuurslid, heeft de heer Doesburg zich van 2006—2017 ingezet als vrijwilliger voor Humanitas Thuisadministratie. Het project Thuisadministratie richt zich op inwoners die moeite hebben om hun administratie of financiën op orde te krijgen en te houden. Er werd nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Niets was hem te veel. Zelfs nadat de ondersteuning vanuit Humanitas was gestopt bleef hij als vriend helpen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden