Startschot voor planontwikkeling Dudok aan het Diep

Foto: De Redactie

De wethouders Van der Schaaf en Chakor geven donderdagmiddag het startschot voor de verdere planontwikkeling voor ‘Dudok aan het Diep’ aan de Turfsingel.

Het voormalige BIM-benzinestation aan de Turfsingel 16 – een fameus rijksmonument ontworpen door architect Dudok – markeerde decennialang de overgang van de Diepenring naar het Boterdiep. Dudok aan het Diep wordt een nieuwe publieke verblijfsplaats in de stad voor jong en oud waar groen en ontmoeting centraal staan. Om te ontmoeten, te spelen, of gewoon even weg te dromen op een mooie plek midden in de drukte van de stad.

Het rijksmonument blijft volledig intact en zal worden gerestaureerd, meldt de gemeente.

Het startschot wordt gegeven op de locatie zelf. Ze introduceren tegelijkertijd de drie (daar ook aanwezige) bureaus die voor deze nieuwe verblijfsplek aan de Diepenring elk een ontwerp maken.

Inwoners van Groningen kunnen vanaf 31 oktober, na een presentatie van de ontwerpen op Let’s Gro, een week stemmen via de website www.dudokaanhetdiep.nl.

Tezamen met de mening van een vakjury maakt het college van Burgemeester en Wethouders vervolgens een keuze maken welk ontwerp uiteindelijk zal worden uitgewerkt en gerealiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden