Campagne ‘1dingtegelijk’ in het verkeer

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente neemt deel aan de campagne ‘1dingtegelijk’, waarmee het Verkeers- en Vervoersberaad Groningen start.

Even een appje lezen, uw Facebook checken of de dop van een flesje openmaken. Een knuffel van uw kind oppakken of gauw een broodje eten.
Steeds vaker gebeuren verkeersongevallen doordat iemand even is afgeleid, meldt de gemeente. Veel automobilisten onderschatten de gevaren van afleiding in het verkeer.

Smartphones
De kans op een ongeluk door afleiding is 25 keer groter dan normaal. Kleine handelingen zorgen al voor een langere reactie tijd: de tijd die je nodig hebt om op het rempedaal te trappen, als je merkt dat het misgaat.

Bij smartphonegebruik is de reactietijd bijvoorbeeld 0,4 seconden langer dan normaal. In die tijd legt u heel wat meters af! En doet u op de snelweg bij een snelheid van 120 kilometer per uur maar Op de snelweg bij een snelheid van 120 kilometer per uur drie seconden iets anders doen achter het stuur, zorgt voor een remweg van ruim 100 meter. Dat is net zo lang als een voetbalveld!

Campagne
De campagne ‘1dingtegelijk’ brengt het feit dat afleiding in het verkeer levensgevaarlijk is bij weggebruikers onder de aandacht via advertenties, web-banners, affiches, borden langs de weg en een folder.

Test uw eigen reactiesnelheid en bekijk speciale filmpjes op: www.1dingtegelijk.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden