De Week van de Veiligheid

Foto: Gemeente Groningen

De Week van de Veiligheid is maandag 5 oktober gestart in aanwezigheid van burgemeester Peter den Oudsten.

De kickoff van de Week vond plaats op het dak van de VVV, omdat daken altijd beschouwd worden als veilige plekken, meldt de gemeente. De burgemeester reikte de ‘Veiligheidsmeter’ uit aan een ondernemer in de stad.

De veiligheidsmeter bevat tips van politie en brandweer die kunnen helpen om winkeldiefstal, overval en brand te voorkomen.

De brandweer, politie, gemeente en ondernemers vragen in deze week in de stad Groningen aandacht voor de veiligheid van ondernemers in de donkere dagen die voor de deur staan.

Veilige stad
Burgemeester zei in een kleine toespraak: “Groningen moet een stad zijn waar bezoekers zich veilig voelen”. “Als 7e stad van Nederland hebben we een veilig centrum. Maar we moeten hier aandacht aan blijven besteden. De brandweer, politie, gemeente en ondernemers zelf kunnen deze veiligheid niet apart van elkaar bieden. We hebben elkaar hier bij nodig.”

Voorkomen van criminele handelingen
De Week van de Veiligheid wordt sinds een aantal jaren ingevuld door het Servicepunt Detailhandel Groningen, samen met de gemeente Groningen, de Politie, brandweer, brancheverenigingen en andere partners.

Samen hebben zij een programma samengesteld waarin de nadruk ligt op het signaleren van afwijkend winkelgedrag, kennisverrijking en preventieve maatregelen om criminele handelingen te voorkomen. Meer informatie? Kijk op Week van de Veiligheid 2015

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden