Verkiezing voor mooiste ontwerp Dudok aan het Diep

Foto: Gemeente Groningen

Een kleine aantrekkelijke groene stadsoase aan het water voor het publiek. Dat wordt het voormalige Bim-station aan de diepenring. Vanaf 31 oktober kan gestemd worden voor één van de drie ontwerpen.

Na een presentatie van de ontwerpen op Let’s Gro 2019, kunnen inwoners van Groningen een week lang hun stem uitbrengen op drie verschillende ontwerpen voor een nieuwe plek in de stad waar groen en ontmoeting centraal staan: Dudok aan het Diep.

Het voormalige benzinestation aan de Diepenring – een rijksmonument – markeerde tientallen jaren de overgang van Diepenring naar het Boterdiep. De plek verandert straks in een groene verblijfplaats voor jong en oud om te ontmoeten of te spelen, meldt de gemeente.

Het college wil van Dudok een soortgelijke plek maken als het Noorderplantsoen en het stadsstrand bij DOT. Deze plekken zijn bijzonder populair en worden veel bezocht. Thema’s als contact met het water van de Diepenring en het creëren van extra groen moeten terugkomen in het ontwerp. Het ontwerp moet ook verkoeling brengen, zorgen voor een goede afwatering en de stadsnatuur verder versterken.

De gemeente heeft drie bureaus geselecteerd die aan de slag gaan met het maken van een schetsontwerp. Eind oktober worden de ontwerpen voorgelegd aan de jury en het publiek. Het gekozen ontwerp zal vervolgens worden uitgewerkt.

Het college vraagt de raad een bedrag beschikbaar te stellen van 400.000 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden