Open Dag Woldwijk Ten Boer

Foto: Woldwijk

Coöperatie Woldwijk in Ten Boer houdt zaterdag 6 juli een open dag. Er worden rondleidingen gehouden langs onder andere de tiny houses, de yurts, de pizzaoven en de zelfoogsttuin.

Ook voor kinderen is er van alles te doen: schminken, pannenkoeken eten, biggetjes aaien, op de foto op de tractor van boer Henk, een speurtocht en nog veel meer.

Het doel van de open dag is om inwoners van Ten Boer en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met Woldwijk en haar bewoners; wat is er aan activiteiten te doen en wat zijn de plannen voor de toekomst.

Woldwijk is een gebied ten noordoosten van Ten Boer. Het gebied was ooit bedoeld voor woningbouw, maar is nu in beheer bij een coöperatie die daar duurzame activiteiten onderneemt. Er wordt gewoond in tiny houses en yurts, er wordt duurzaam gebouwd, er is een zelfoogsttuin. Op het dak van de boerderij liggen zonnepanelen van de energiecoöperatie Ten Boer.

Deze activiteiten vinden vooral plaats op en rond de boerderij Dijkhorn, die op de kruising Verlaatweg, Stadsweg en Wolddijk staat. Het gebied is voor de gemeente Groningen een experimenteergebied voor de nieuwe Omgevingswet.

De toegang is gratis.

De open dag is van 11.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: woldwijk.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden