Koninklijke onderscheiding voor oud-voorzitter Ondernemingsraad UMCG

Piet Gruisen en locoburgemeester Mattias Gijsbertsen.
Foto: © UMCG

UMCG-verpleegkundige en oud-voorzitter van de Ondernemingsraad Piet Gruisen werd vrijdagmiddag bij zijn afscheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gruisen (65) is sinds 1975 als verpleegkundige werkzaam bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Naast zijn reguliere werk heeft hij zich altijd ingezet voor de medewerkers van het UMCG. Eerst als kaderlid van de vakbond Abvakabo FNV, vanaf de jaren ’90 als lid van het Vertegenwoordigend Overleg van het AZG en sinds 2002 als lid van de Ondernemingsraad van het UMCG. Van 2005 tot 2015 was Gruisen voorzitter van de Ondernemingsraad.

‘Zeg het nou gewoon op een manier, dat ik het ook begrijp’

Bestuursvoorzitter Jos Aartsen: “De afgelopen jaren heb ik veel met Piet samengewerkt. Als voorzitter van de Ondernemingsraad heb ik hem leren kennen en waarderen als man zonder poespas en wars van wollige taal. ‘Zeg het nou gewoon op een manier, dat ik het ook begrijp’, zei hij dan. Vol passie kwam Piet altijd op voor de medewerkers en de patiënten. Tegelijkertijd zag hij ook het organisatiebelang: een huishoudboekje op orde en de noodzakelijke blik naar voren. Die combinatie maakte hem een ideale gesprekspartner en medezeggenschapper.’

UMCG-kikker

Gruisen kreeg naast het lintje ook de UMCG-kikker uitgereikt van Jos Aartsen. Dit is een exclusieve onderscheiding die door de Raad van Bestuur van het UMCG wordt toegekend aan personen die door hun bijzondere persoonlijke inzet een grote bijdrage hebben geleverd aan het verwezenlijken van de doelstellingen van het ziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden