Hogere parkeer- en logiestarieven, verbouwing stadhuis en WIJ Groningen

Foto: Jan Buurma

Er staan veel onderwerpen woensdag op de laatste reguliere raadsvergadering van de Groningse gemeenteraad dit raadsseizoen. Op 10 juli is er nog een zogeheten Rekeningraad waarin de gemeenteraad terugkijkt op het gevoerde beleid van de gemeente.

Zeven onderwerpen komen woensdag kort aan de orde, waaronder de Groningse deelname aan het wietexperiment en de verbouwing van het stadhuis.

Over zes onderwerpen wil de raad nog uitgebreid debatteren, zoals de verhoging van de toeristenbelasting (logiesbelasting), hogere tarieven voor straatparkeren en de bezuinigingen op Wij Groningen.

Ambities

Over de verhoging van de toeristenbelasting zegt het college van B&W onder meer: “We willen de opbrengst van de logiesbelasting per 2020 met 440.000 euro verhogen om onze ambities en opgaven voor deze collegeperiode te kunnen realiseren.”

Ook de tarieven voor parkeren op straat moeten volgens het college omhoog. Het verschil met parkeren op straat en parkeren in garages moet omhoog zodat automobilisten sneller voor een parkeergarage kiezen. “Daarmee komt meer ruimte op straat beschikbaar”, aldus het college. “Daardoor kunnen bewoners van de binnenstad en de drukke wijken daaromheen makkelijker een parkeerplek vinden.”

Live te volgen

De raadsvergadering van woensdag 26 juni begint om 16.30 uur. De vergadering is openbaar en vanaf de publieke tribune te volgen en ook live via groningen.raadsinformatie.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden