Opening natuurpaviljoen NDE in Stadspark

Foto: De Redactie

Het nieuwe natuurpaviljoen van Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) in het Stadspark wordt maandag 24 juni geopend door wethouder van onderwijs Carine Bloemhoff samen met leerlingen van ods De Starter.

Op de nieuwe locatie van het natuureducatiecentrum (NEC) in Beijum kunnen bezoekers kennismaken met de natuur in de stad en in het bijzonder met de natuur van het Stadspark.

Schooltuinen

Basisschoolleerlingen krijgen natuur- en tuinierlessen op de vier schooltuinen. Daarnaast verzorgt NDE de uitleen van lesmaterialen, excursies en inspiratiebijeenkomsten voor leerkrachten.

Meer bezoekers

NDE verwacht met de nieuwe locatie in het Stadspark vmeer bezoekers te bereiken dan op de oude plek, het natuureducatiecentrum (NEC) in Beijum. Volgens NDE dragen de prachtige natuur van het Stadspark en de al aanwezige voorzieningen zoals de kinderboerderij en de speeltuin daaraan bij.

Ontwerp Eduard Gerds

Het paviljoen is ontworpen door architect Eduard Gerds en is zoveel mogelijk gebouwd volgens circulaire principes. Bij de opening vertelt Jurian Bajema (Stadsbeheer) meer over de duurzame aspecten van het paviljoen.

Leerlingen van groep 6 van De Starter bedachten een naam voor het nieuwe paviljoen. Deze naam wordt onthuld tijdens de opening.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden