Start voorbereidende werkzaamheden kindcentrum Ten Boer na zomervakantie

Impressie nieuwe kindcentrum Ten Boer.
Foto: Gemeente Groningen

De voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe kindcentrum in Ten boer beginnen half augustus, na de bouwvak. De verwachting is dat de bouw van het nieuwe kindcentrum half oktober kan starten.

De sloop van de kantine Kaakheem start na de bouwvak. Hiervoor in de plaats komt een tijdelijke huisvesting in de vorm van een bouwkeet en opslagcontainer. De skeeler- en ijsbaan worden vernieuwd en ingekort. Enkele omliggende bomen en struiken worden gerooid. Ook vinden de werkzaamheden plaats voor het bouwrijp maken van de kavel voor de nieuwbouw. Met het ontgraven van de bouwput, worden ook de archeologische werkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden duren tot oktober.

Start bouw

De bouw van het kindcentrum start in oktober. De werkzaamheden duren ongeveer een jaar. Ook wordt in de periode oktober 2019 tot oktober 2020 gewerkt aan de bouw van het nieuwe clubhuis Kaakheem, de diverse aanpassingen voor de verkeersstromen voor de Sportlaan, de Riekele Prinsstraat en de aanpassing van de vrachtwagenparkeerplaats.

Aannemer Sjouke Dijkstra voert alle grondwerken en aanpassingen voor de skeelerbaan uit. Hieronder valt ook archeologie. De betrokken scholen, de kinderopvang en de aannemer ontwikkelen samen een programma, waarbij leerlingen en ook de omgeving kennis kan maken met deze archeologie.

De gemeente Groningen is opdrachtgever voor de bouw van dit nieuwe kindcentrum. De vergunningen hiervoor zijn verleend, deels nog in de periode van de voormalige gemeente Ten Boer. De werkzaamheden zijn onderdeel van de versterkingsopgave in onze provincie en worden mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van ‘Kansrijk Groningen’.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden