Gemeente zet leegstaande gebouwen en grond in etalage

Foto: CC BY 2.0/ Creative Commons/ Flickr/ Tomi Knuutila

De gemeente roept mensen op om met goede ideeën te komen voor de tijdelijke invulling van leegstaande gebouwen en braakliggende grond.

Met wisselend succes is de afgelopen jaren geprobeerd initiatieven te ondersteunen. B&W willen de betreffende locaties meer in de etalage zetten en meteen laten zien welke tijdelijke invullingen wenselijk zijn is het doel, meldt de gemeente.

Door de crisis werd duidelijk dat op veel plekken een meer flexibele stedelijke ontwikkeling nodig is. Veel gronden en gebouwen blijven lange tijd onbenut. Het is volgens het college beter deze plekken op de kaart te zetten Dit versnelt de ontwikkeling van een gebied en creëert werkgelegenheid. Bekend voorbeeld hiervan is het Ebbingekwartier.

Vraag en aanbod
De verwachting is dat de leegstand nog toeneemt. Te denken valt aan verscheidene verzorgingstehuizen en zorgvoorzieningen.

Makelpunt
Een gemeentelijk Makelpunt is opgericht zodat alle vastgoedvragen op één punt binnenkomen. Het college onderzoekt ook een startersfonds voor nieuwe initiatieven. Tot slot deed de gemeente op een aantal plekken, zoals Westpoort, Roode Han, Peizerweg, Meerstad Noord en het Suikerunieterrein een scan naar de mogelijkheden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen