Gemeente investeert in omgeving Reitdiep

Foto: Gemeente Groningen

Door de woningbouwontwikkelingen aan de Friesestraatweg is een grondige herinrichting noodzakelijk. Het college vraagt daarvoor krediet aan bij de gemeenteraad.

Momenteel worden veel woningen gebouwd aan de Friesestraatweg. En volgens de gemeente zit er meer aan te komen aan de strook van een kleine twee kilometer die van de Noordelijke ringweg loopt tot aan de spoorwegovergang waar de weg afbuigt richting centrum.

Smallere woonstraat

De bedoeling is om de zeven meter brede ‘industrie-straat’ om te vormen tot een smallere woonstraat. De snelheid wordt omlaag gebracht naar 30 kilometer per uur en de fietser krijgt voorrang op de nieuwe Friesestraatweg.

De straat krijgt klinkers en er komen bomen, afvalcontainers en een wandelstrook van wisselende breedte. Aan de zijde van het Reitdiep wordt een strook van 10-15 meter langs de waterkantingericht en geschikt gemaakt voor wandelen, fietsen en verblijven.

Gemengd woningaanbod

Het gebied tussen Reitdiep en Friesestraatweg wordt een intensief bebouwd woongebied met ruimte voor een gemengd woningaanbod: Studentenwoningen, jongerenhuisvesting, sociale appartementen, appartementen in de vrije sector (koop en huur) en grondgebonden woningen.

Naast het Suikerfabriek terrein en de Eemskanaal zone is dit één van de drie grootste bouwlocaties van de stad. In totaal gaat het om ongeveer 2000 woningen.

Op dit moment zijn er twee bouwprojecten in uitvoering: één ten noorden van de Pleiadenlaan (‘Brivec’) en één ten zuiden daarvan (‘Woldring’). De verwachting is dat in 2019 voor vier andere bouwprojecten de bestemmingsplanprocedure wordt opgestart.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden