8,7 miljoen voor onderwijshuisvesting in Groningen

Foto: Google Maps

Voor nieuwbouw, uitbreiding en verbetering van de kwaliteit van de scholen in Stad trekt de gemeente Groningen 8,7 miljoen euro uit in 2016.

Ruim 4,6 miljoen van de 8,7 miljoen is gereserveerd voor het eerste deel van de nieuwbouw van de Borgmanschool en de S.J. Boumaschool, meldt de gemeente. Voor de voorbereiding van de nieuwbouw van de Oosterhoogebrugschool is 51 duizend euro beschikbaar. Voor het laatste deel van de vervangende nieuwbouw van de Tamarisk in de Wijert wordt 1 miljoen euro uitgetrokken.

Fris en Duurzaam
Daarnaast heeft het college van B & W 900.000 euro gereserveerd voor de uitvoering van de laatste serie van het project ‘Fris en Duurzaam’. Hiermee is het mogelijk om in een vijftal basisscholen, De Beijumkorf; De Triangel; De Wegwijzer; De Driebond en De Meerpaal, het binnenklimaat ingrijpend te verbeteren.

Goed binnenklimaat
Volgens Wethouder Onderwijs Ton Schroor: “Het maakt nogal wat uit of je onderwijs in een prettige, goed geoutilleerde klas krijgt of in een schoolgebouw waar het binnenklimaat duidelijk te wensen over laten. Met deze investering van in totaal 8,7 miljoen zorgen we er voor dat in 2016 de leeromstandigheden voor de kinderen in Groningen nog beter worden.”

Alle schoolbesturen van het basis, speciaal en voortgezet onderwijs in Groningen hebben inmiddels volledig ingestemd met het Programma en Overzicht Onderwijshuisvesting 2016.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen