Gemeente Groningen verrast door komst Franse hooligans

Foto: Jan Buurma

De komst van de harde kern van Olympique Marseille was een complete verrassing, vorige week donderdag voor het Europa League duel tegen FC Groningen.

Dat vertelde burgemeester Peter den Oudsten woensdagmiddag tijdens het spoeddebat over de rellen met Franse hooligans in de binnenstad.

Uit contact met de Franse autoriteiten bleek dat de harde kern niet mee zou komen. De Franse supporters landden echter vorige week donderdag om 8 uur ’s morgens op Groningen Airport Eelde. Burgemeester den Oudsten zei in het debat: “We moeten er dan van uit kunnen gaan dat die informatie klopt”.

Hierop werd een fanzone voor de Franse supporters in de Poelestraat  ingericht. Het is onmogelijk om de supporters uit de stad te weren. De supporters van Marseille wisten in de loop van de middag uit te breken uit de fanzone en richtten vernielingen aan in de binnenstad.

Volgens de burgemeester was de ME binnen anderhalve minuut na het gooien met de eerste stoelen aanwezig. De totale ordeverstoring heeft maar tweeënhalve minuut geduurd, zei Den Oudsten.

De burgemeester gaf wel toe dat de communicatie veel beter had gemoeten naar de ondernemers toe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen